Mi a pellet?

Bár már 30 éve gyártják, a fapellet még mindig viszonylag új és kevéssé ismert környezetbarát tüzelőanyag. Ezekkel a biomasszából készült kis hengerekkel a fűtés kényelmes és automatikus.

A fapellet szabványos méretben érkezik, így az automatizált kazán vagy beltéri kemence közvetlenül a tartályból töltődik fel, és Önnek egyáltalán nem kell aggódnia az adagolás miatt. Csak át kell adnia magát a pellettel való fűtés kényelmének, amely olyan, mint a fával való fűtés, de a pellet alacsony nedvességtartalma és magas sajtolási nyomása miatt jobb energetikai tulajdonságokkal rendelkezik. Sajtolással készül tiszta fahulladékból – fűrészüzemekben történő fafeldolgozásból származó fűrészporból,faforgácsból vagy napraforgómag héjából, vagy egyéb biomasszából.

 

Hatékony és kényelmes

A pellet általában 6-8 mm átmérőjű, 20-30 mm hosszú, szabványos méretű, modern és környezetbarát módon lehetővé teszi, hogy olyan kényelmesen fűtsön, mintha villannyal vagy gázzal tenné. A brikettektől eltérően a pellet olyan kicsi, hogy a kazán rendszere szállítószalag segítségével, egy keskeny hengeren keresztül közvetlenül a kazánba juttathatja a tüzelőanyagot. Így nem kell aggódnia az adagolás miatt.

 

Tiszta környezet

A pelletek alacsony a hamutartalma is jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy egyszerűbbé teszi a kazán vagy a kemence karbantartását. Az előállításához használt nyersanyag természetesek, mentesnek minden káros adalék- és szintetikus anyagtól. Egyetlen részét sem szabad védőbevonattal kezelni. Ezt a feltételt minden elismert pelletgyártó betartja, ezt a minőséget az ENplus® tanúsítvány garantálja.

 

A tanúsítvány jobb minőséget jelent, nem pedig magasabb árat. A világ pellettermelésének 77%-a ENplus® tanúsítvánnyal rendelkezik. A gyártók öt kontinensen, 46 országban gyártanak minőségi pelletet.

 

A minőség garanciája

Az ENplus® tanúsítvány garantálja, hogy a pellet valóban magas fűtőértékkel és égési hatékonysággal rendelkezik. Ez biztosítja, hogy ne használjon túl sok pelletet a kívánt hőmérséklet eléréséhez, és ne tegye tönkre kazánját vagy kemencéjét.

 

Ez a tanúsítvány mindenkit véd:

 

  • A vásárlót, mert garantálja, hogy a pellet megfelel a szigorú előírásoknak.
  • Az eladó, mert garantáltan minőségi tüzelőanyagot kínál.
  • A pelletgyártó, aki bármely jelentési időszakból termelési mintákat tud biztosítani az esetleges ellenőrzéshez.
  • A kazán- és kazángyártók, akik megvédhetik magukat abban az esetben, ha a fűtőberendezés a rossz minőségű pellet használata miatt megsérül.

ENERIUS s.r.o.
Meštianska 3021, 945 01 Komárno, Slovakia